Viikonloppuna ajettu Belgian MM-ralli päättyi suomalaisjuhliin, kun Jari Huttunen ajoi WRC2-luokan voittoon. Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka toivat samalla uudelle Hyundai i20 N Rally2 -autolle voiton sen neitsytkilpailussa. Belgian MM-rallin voitto oli viime vuonna WRC3-luokan maailmanmestaruuden voittaneelle Huttuselle uran kolmas WRC2-luokassa.

– Voitto uuden auton ensimmäisessä rallissa on hieno juttu ja tällä kertaa se tuli kotiin vähän pidemmän kaavan kautta. Saimme paljon kokemusta autosta ja olosuhteista, jotka olivat meille vieraat. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Huttunen kommentoi.

Tällä kertaa voitto varmistui vaiheikkaassa rallissa sunnuntaina, kun kisaa johtanut Huttusen tallikaveri Oliver Solberg keskeytti. Kisan aikana Huttunen kärsi yhteensä kolme rengasrikkoa ja hävisi niiden vuoksi luokan kärjelle 6,5 minuuttia perjantain ja lauantain aikana.

Perjantaina Huttunen aloitti kisan tasaisesti ja pysytteli koko ajan luokan kärkitaistelussa. Viidennellä erikoiskokeella hän ajoi luokan pohja-ajan ja teki samalla historiaa, sillä se oli ensimmäinen Hyundain uudella autolla ajettu pohja-aika. Seitsemännellä erikoiskokeella epäonni astui peliin, kun Huttusen auton oikea eturengas tyhjeni ja erikoiskokeen maaliin pelkällä vanteella sinnitellyt suomalainen hävisi luokan pohja-ajalle 2 minuuttia ja 51 sekuntia. Yötauolle mentäessä Huttunen ja Lukka olivat WRC2-luokan kakkosena 2 minuuttia 48 sekuntia kärkeä jäljessä.

Lauantaiaamuna rengasrikkojen sarja jatkui ja tällä kertaa yhdeksännellä erikoiskokeella Hyundaista tyhjeni kaksi rengasta ja ero kärkeen venähti reiluun kuuteen minuuttiin. Lauantain päätteeksi varmasti ajanut Huttunen oli edelleen luokan toisena 3 minuuttia 36 sekuntia Oliver Solbergia perässä. Sunnuntaina Solbergin autoon iski tekninen vika, joten Huttunen nousi luokan johtoon ja ajoi varmistellen luokkavoittoon.

– Olihan siinä mutkia matkassa ennen kuin voitto tuli, kun renkaita meni rikki, vaikka emme osuneet mihinkään vaan päinvastoin koitimme koko ajan tulla kieli keskellä suuta niitä vältellen. Voi kai sanoa, että tässä rallissa epäonni jakautui oikeastaan kaikille luokkamme kilpailijoille.

Voittonsa myötä Huttunen nousi WRC2-luokan MM-pisteissä neljänneksi, eroa luokaa johtavaan Norjan Anders Mikkelseniin on 38 pistettä.