Rallin WRC3-luokan maailmanmestari Jari Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan WRC2-luokan MM-ohjelma Hyundain tehdastiimissä on täsmentynyt loppukauden osalta. Helmikuisen Rovaniemen MM-rallin jälkeen ohjelmassa on kuusi MM-rallia, joista seuraavana on vuorossa kesäkuun alussa Italiassa ajettava Sardinian MM-ralli. Sardinian kisasta Huttusella on hyviä muistoja viime kaudelta, sillä tuolloin hän voitti kisassa WRC3-luokan ja oli samalla koko kisan nopein R5-luokan auto. Rovaniemen MM-ralli päättyi keskeytykseen jo ensimmäisellä erikoiskokeella moottoririkkoon, mutta kesäkuussa jatkuva MM-urakka on miehelle mieleen.

–  Rovaniemi oli totta kai pettymys, mutta kautta on vielä kuusi kilpailua jäljellä, joten mitään ei ole menetetty. Osa ralleista on ennestään tuttuja, joten vauhtimme on niissä varmasti kohdallaan ja uudet kisat tuovat lisää kokemusta.  

Italian jälkeen vuorossa on heinäkuussa ajettava Viron MM-ralli, jossa Huttunen pääsee ensimmäistä kertaa kilpailemaan Hyundain uudella Rally 2 -luokan autolla. Myös Viron osakilpailu on Huttuselle tuttu kaudelta 2020, jolloin hän ajoi siellä WRC3-luokan toiseksi.

– Kävin hiljattain testaamassa Hyundain uutta autoa Ranskassa. Kahden päivän asfalttitesteissä auto tuntui todella hyvältä ja se on selvästi kehittynyt vanhaan autoon verrattuna. Odotan innolla Viron rallia, jossa sillä päästään tositoimiin.

Elokuussa kausi jatkuu Belgiassa, jossa ajettava Ypres-ralli on rallin MM-sarjan uusi tulokas. Vuosikymmeniä rallin EM-sarjaan kuulunut Ypres on tunnettu vauhdikkaista ja vaativista asfalttiteistään. Lisää eksotiikkaa on luvassa syyskuussa, kun rallikaravaani matkaan Kreikkaan, missä ajetaan perinteinen Akropolis-ralli, joka tuli MM-sarjan kalenteriin Chilen osakilpailun tilalle. Kreikassa on luvassa rankka soraralli, joka muistuttaa olosuhteiltaan Italian MM-rallia. Kreikan jälkeen vuorossa on kotikisa Suomessa, joka siirrettiin koronarajoitusten takia syys-lokakuun vaihteeseen.

– Mielenkiintoista lähteä syksyisissä olosuhteissa Jyväskylään. Eniten tässä vaiheessa mietityttää, miten uusi ajankohta vaikuttaa tienpintoihin, olosuhteet voivat olla liukkaammat kuin kesällä, tie saattaa myös kulua enemmän ja pimeällä ajaminen on lisämauste. Toisaalta kisasta ei vielä tiedetä paljoakaan ja kotikisa on aina hienoa päästä ajamaan.

Huttusen ja Lukan WRC2-kausi paketoidaan lokakuun puolivälissä Espanjan MM-rallissa, joka ajetaan tänä vuonna kokonaan asfaltilla.

Jari Huttusen WRC2-kalenteri 2021:
26.–28.2.2021 Rovaniemen MM-ralli
3.–6.6.2021 Italian MM-ralli
15.–18.7.2021 Viron MM-ralli
Elokuu 2021 Belgian MM-ralli
9.–12.9.2021 Kreikan MM-ralli
30.9.–3.10.2021 Suomen MM-ralli
14.–17.10.2021 Espanjan MM-ralli