Kalevan kisat ovat yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailut, jotka järjestetään vuosittain paikkakunnan vaihdellessa. Tänä vuonna kisat järjestettiin Tampereella 26.-29.8.2021 ja mukana olivat kaikki Team Decensin yleisurheilijat: kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä, pituushyppääjä Taika Koilahti, korkeushyppääjä Heta Tuuri sekä pikajuoksijat Anniina Kortetmaa ja Viljami Kaasalainen. Tiimin mitalisaaliina oli kaksi kultamitalia, kolme hopeamitalia ja yksi pronssimitali.

Decens onnittelee upeista suorituksista 👏👏👏

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä voitti Tampereella jo yhdeksännen Suomen mestaruutensa. Kilpailun voiton hän saavutti tuloksella 13,71.

Mäkelä on yhdeksästä mestaruudestaan voittanut seitsemän peräkkäisinä vuosina 2015 – 2021. Tämä sivuaa kolmiloikan peräkkäisten mestaruuksien Suomen ennätystä. Mäkelä on lisäksi saavuttanut kolmesti hopeamitalin.

Mäkelä kilpaili Tampereella vasta finaalissa, karsintarajan kisoihin hän ylitti erityisluvalla Lausannessa 26.8. hypäten 13,93.

Pituushyppääjä Taika Koilahti voitti uransa toisen Suomen mestaruuden ponnistettuaan viidennellä yrityksellään 618. Viime vuosien erilaisista vaikeuksista huolimatta kulta oli Koilahden päätavoite kisoissa ja se onnistui.

– Se oli vähän vaikeampi kilpailu. Voittohyppy tuli sieltä. Siihen olen tyytyväinen. Otin neljä askelta pois vauhdista ja pystyin paremmin hallitsemaan hyppyä tuosta vauhdista, Koilahti sanoi.

Heta Tuuri kamppaili upeasti naisten korkeushypyn Suomen mestaruudesta, saavuttaen hopeaa kesän parhaalla tuloksellaan 187.  Viimeinen yritys omasta ennätyskorkeudesta 191:stä oli myös onnistua.

– Nyt alkoi tuntua omalta itseltä. Pystyin pitämään kallistusta ja sain hypyn nousemaan. Minä myös jännitin tavallista enemmän, ja sekin auttoi, kertoi Tuuri kilpailun jälkeen Lapin Kansalle.

Pikajuoksija Anniina Kortetmaa juoksi kisoissa kaksi matkaa, lauantaina 100 metriä ja sunnuntaina 200 metriä. 100 metrillä Kortetmaa juoksi hopealle ajalla 11,74.

– Maksimijuoksu kulkee, mutta tänään hävisin kiihdytyksessä mestaruuden, analysoi Kortetmaa lauantaina juoksuaan.

Sunnuntaina Kortetmaa voitti 200 metriltä pronssia ajalla 23,99. Kaarteen vastatuuli vei tällä kertaa Anniinan vahvuuden ja paukut eivät riittäneet 400 metrin juoksijoita vastaan enää loppusuoralla.

Vuosi sitten Viljami Kaasalainen voitti sadan metrin Suomen mestaruuden. Viime syksynä hän päätti vaihtaa päämatkaa ja kehittyä 400 metrillä määrätietoisesti kohti huippua. Lauantaina Kaasalainen juoksi 400 metrillä hopealle ajalla 47,81.

– Lähdin kaikki tai ei mitään. Olen vieläkin sitä mieltä, että ihan sama olenko kakkonen tai kahdeksas. Jos ei kanna loppuun, niin sitten ei kanna. Olisi voinut mennä siis huonomminkin. Aiemmat juoksut on ollut tasaisia ja nyt mentiin riskillä. Ei voi tehdä ennätystä, jos ei lähde kovaa. Tämä oli vasta kauden kuudes nelkku, Viljami mietti kisan jälkeen.

Kaasalainen kilpaili sunnuntaina myös 200 metrillä sijoittuen viidenneksi ajalla 21,53.

Seuraavaksi maaotteluun Ruotsia vastaan

Kaikki Kalevan kisoissa menestyneet Team Decensin yleisurheilijat on valittu edustamaan Suomen joukkuetta perinteikkäässä yleisurheilun Ruotsi-ottelussa. Se kilpaillaan Tukholmassa tulevana viikonloppuna 4.-5.9.2021.

Kaikki Suomen urheilijat Ruotsi-ottelussa voit katsoa SUL:n verkkosivuilta.