Viime kaudella SM-pronssia voittanut 24-vuotias maajoukkuehiihtäjä Jasmi Joensuu on valittu nuoria suomalaisia yksilöurheilijoita tukevaan Team Decensiin. Tukiryhmän taloudellisen tuen avulla unelma maailmanmestaruudesta on mahdollista toteuttaa.

Jasmi Joensuu opiskeli ja harjoitteli neljä vuotta Denverissä ja palasi sieltä Suomeen viime kesänä taskussaan yliopiston päättötodistus.

– Lähdin Denveriin lukion jälkeen, vielä nuorten maajoukkueen jäsenenä, opiskelemaan hiihdon ohessa. En ollut valmis vielä 18-vuotiaana täysin antautumaan ammattiurheilijaksi vaan halusin elämääni myös jotain muuta. Minulle oli myös tärkeää saavuttaa opinnoissani se piste, että voisin heittäytyä ammattiurheilijaksi ilman, että minulla olisi stressiä siitä mitä tulevaisuuteni toisi tullessaan hiihtouran jälkeen, kertoo Joensuu.

Suomeen palattuaan Joensuu aloitti täyspäiväisenä hiihtäjänä ja saavutti viime kaudella uransa ensimmäisen aikuisten SM-mitalin sekä ensimmäiset maailmancupin pisteet. Kauden jälkeen hän nousi maastohiihdon maajoukkueeseen, mutta jäi ainoana maajoukkueen naisjäsenenä ilman olympiakomitean apurahaa. Aluksi kohtuuttomalta tuntunut päätös ei kuitenkaan nujertanut nuorta hiihtäjää vaan sai hänet etsimään uusia tukijoita, jotka uskoivat hänen kykyihin. Tavoitteet kohdistuvat nyt tiukasti kauden 2020-2021 MM-hiihtoihin sekä kauden 2021-2022 talviolympialaisiin.

– Jasmin polku urheilijana poikkeaa tavanomaisesta, mutta osoittaa mielestäni erityistä sitkeyttä sekä henkistä ja fyysistä valmiutta päästä kansainväliselle huipulle. Me haluamme olla mukana tukemassa häntä kohti tavoitetta, MM-kisoja ja Pekingin Olympialaisia, kertoo Decens Oy:n toimitusjohtaja Jarno Lahnalahti.

– Olen perustanut Team Decensin juuri tämän vuoksi, että lahjakkaat nuoret saavat mahdollisuuden harjoitella ja saavuttaa unelmansa, lisää Lahnalahti.

– On suuri kunnia päästä osaksi Team Decensin kovaa joukkoa. Yhteistyökumppanuudet ovat yksilölajin urheilijoille elintärkeitä ja heidän avullaan minulla on mahdollisuus toteuttaa unelmiani hiihtäjänä. Decens IT-alan yrityksenä sopii mainiosti osaksi minun tukijoitani, toteaa Joensuu

FAKTAT – Jasmi Joensuu, 24

* Edustaa Vantaan Hiihtoseuraa, harjoittelee pääasiallisesti Rovaniemellä
* Valmentajina toimivat Kalmer Tramm ja Maarit Kurki
* Maajoukkueen jäsen
* Kaksinkertainen USA:n mestaruuskilpailuiden hopeamitalisti
* Suomen mestaruuskilpailuiden pronssimitalisti
* Maailmancupin pistehiihtäjä
* Moninkertainen nuorten suomenmestari

> Jasmi Joensuu