NICLAS GRÖNHOLM ajoi kauden toisen voittonsa rallicrossin MM-sarjan seitsemännessä osakilpailussa Montalegren radalla Portugalissa.

Kauden toinen ykköstila maistui – etenkin, kun sarjan edellisessä MM-osakilpailussa Belgian Spassa Grönholm työnnettiin semifinaalivaiheessa päälähdöstä tylysti ulos.

– Paikka toisessa rivissä aluksi harmitti. Kun näin, että lähtökiihdytyksessä kolmen kärki kaartoi ensimmäiseen mutkaan, päätin ajaa heti jokerilenkin. Se oli hyvä päätös. Kolmikko edessäni taisteli keskenään niin paljon, että pääsin heistä ohi. Tein ajovirheitä omassa ajossani, mutta silti se riitti tänään voittoon. Päätin viimeisellä kierroksella, että nyt ei enää tulla ohi, Grönholm avasi finaalia tiedotteessa.

– Löysimme jostain semifinaaliin lisää vauhtia. Kierrosaikani paranivat neljällä sekunnin kymmenyksellä, ja olimme yhtäkkiä siellä, missä meidän pitikin olla. Semeissäkin kaikki meni hyvin, ennen kun se yksi (Kristoffersson) ajoi päin. Hän totesi virheensä ja kävi pyytämässä anteeksi, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa mitään, Grönholm ihmetteli.

Voiton myötä Grönholm on MM-pisteissä neljäntenä ja hänellä on vielä mahdollisuus MM-mitaleihin.

MM-sarjan kauden kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan Nurburgringin radalla Saksassa 27.-28. marraskuuta.

 

Kuvat:  @gronholm_rx