Tokion olympialaisten uinnit kilpaillaan 24.7–1.8. Suomessa olympiauintien televisiointien yksinoikeus on Discovery Finlandilla, ja suomalaisuimareiden otteet nähdään suorana TV5-kanavalla sekä Discovery + -palvelussa.

Ida Hulkko – 100 m rintauinti lähetysajat:
(ajat Suomen aikaa / Tokion aika +6 tuntia Suomen aikaan):

25.7. alkuerät / lähetys alkaa klo 13.00

26.7. semifinaalit / lähetys alkaa klo 04.30

27.7. finaali / lähetys alkaa klo 04.30

 

TaTU Tampereen Ida Hulkko rikkoi 100 metrin rintauinnin Tokion A-rajan kesäkuussa 2020 ja on sen jälkeen parantanut matkan Suomen ennätystä kahdesti. Toukokuun EM-kilpailuissa SE-aika 1:06.73 oikeutti sijaan kymmenen.

50 metrin rintauinnin tuore EM-hopeamitalisti on ominaisuuksiltaan luontainen sprintteri. Harjoittelussa 100 metriä varten olympialaisten ensikertalainen on keskittynyt valmentajansa Jere Jänneksen kanssa kestävyysominaisuuksien sekä startin ja käännöksen parantamiseen.

– Valmistautuminen on mennyt oikein hyvin ja olemme saaneet vedettyä kovia treenejä rauhassa. Erityisesti 100 metrin back end 50m (jälkimmäinen 50 metriä) on ollut SM-kisojen jälkeen vielä työn alla. Viimeiset päivät kohti kisaa menee pääsääntöisesti rentoutuessa ja laiskuuden välttämisessä. Mitä paremmin saa oltua rauhassa ja ladattua akkuja, sitä vähemmän tulee mietittyä itse kisaa liikaa, Hulkko sanoo.

Katso kaikkien suomalaisten uimareiden matkat ja lähetysajat Uimaliiton verkkosivuilta.

Lähde: Uimaliitto