Tuoreet alle 23-vuotiaiden EM-mitalistit, Team Decens -urheilijat Eemil Helander ja Veera Mattila jatkoivat Kalevan kisoissa upeaa voittoputkeaan.

Helander otti näyttävän suvereenisti kultaa miesten 5000 metrillä. Helanderin voittotulos oli 13.50,37., mikä oli hänen uransa kolmanneksi paras aika 5000 metrillä. Kyseessä oli myös Helanderin kolmas Kalevan kisojen mestaruus. STT:n uutisessa Helander arveli olevansa loppukaudesta vielä ennätyskunnossa.

Jäämme kiinnostuneina odottamaan, minkälaista tulosta Helander takoo Universiadeissa, korkeakouluopiskelijoiden olympialaisissa, jotka järjestetään 28.7.–8.8.2023 Kiinan Chengdussa.  

Keskimatkojen juoksija Veera Mattila taisteli upeasti itselleen pronssimitalin 800 metrillä ajalla 2.04,29. Kyseessä oli 20-vuotiaan Mattilan ensimmäinen kerta Kalevan kisojen 800 metrillä. Suoritus oli huikea ja Mattila piti vielä viimeisessä kaarteessa ensimmäistä sijaa. Taistelutahto Mattilalla on kohdillaan ja seuraava koitos onkin edessä 8. elokuuta Tampereen Motonet GP -kisoissa.

 

Tsemppiä molemmille ennätysjahtiin!