Puolalaisen 2BRally Teamin Hyundai i20 R5:lla kilpailleet Jari Huttunen ja Mikko Lukka varmistivat MM-rallikauden viimeisessä osakilpailussa WRC3-luokan maailmanmestaruuden. Itsenäisyyspäivän kunniaksi Monzan palkintopallilla liehui Suomen siniristilippu, kun Hyundailla kilpaileva Huttunen varmisti WRC3-luokan mestaruuden sijoittumalla Monzassa kolmanneksi. Monzan MM-rallin yleiskilpailussa Huttunen ja Lukka sijoittuivat kahdeksanneksi.

Huttunen voitti kauden aikana ajamastaan neljästä osakilpailusta kaksi ja sijoittui kertaalleen toiseksi ja kolmanneksi. Pistetaulukossa häntä kaksi pistettä edellä ollut Bolivian Marco Bulacia oli kerännyt pisteitä neljästä osakilpailusta, joten Huttuselle riitti mestaruuteen sijoitus Bulacian edellä Monzassa.

– Taktiikkanamme oli ajaa varmasti maaliin kärkikolmikossa turhia riskejä vältellen. En hirveästi seurannut muiden kuin Bulacian tekemisiä. Sen verran hyvin kulki tuollakin vauhdilla, että se riitti mestaruuteen.

– Mestaruus oli tavoitteena ja nyt tunnelma on todella hyvä. Kyllä tämä on tähänastisen ajajaurani ehdoton kohokohta. Varmistellen ajaminen ei ole koskaan ollut minulle helppoa, mutta nyt se onnistui hyvin. Yhtään virheitä ei tullut, auton kanssa ei ollut ongelmia ja fiilikseni oli hyvä koko ajan, Huttunen iloitsi.

Kauden aikana Huttunen ajoi Hyundailla kaikkiaan 11 rallia, joista kuusi päättyi luokkavoittoon ja kaikki muutkin rallit palkintopallikorokkeelle. WRC3-luokan mestaruuden lisäksi Huttunen varmisti lokakuussa itselleen Puolan rallimestaruuden.

– Melkein täydellinen kausihan tämä oli. Kaikkia kisoja ei voitettu, mutta hyvä näin. Ajo sujui hyvin, auto ja tiimi toimivat loistavasti. Toivottavasti sama vire jatkuu ensi kaudellakin, Huttunen muistutti.

Team Decens auttaa suomalaisia urheilijoita menestymään.

Jari Huttunen on yksi Team Decensin urheilijoista, joita kaikkiaan on lähes kaksikymmentä. Team Decens on perustettu vuonna 2017 tukemaan suomalaisten urheilijoiden matkaa kohti huippua. 

Team Decensin urheilijoiden matkaa voit seurata Facebook-sivuilta tai Instagramin kautta.

Kaikki jutun kuvat: Hyundai Motor Finland