Legendaarinen yleisurheilun Ruotsi-ottelu kilpailtiin poikkeusoloissa Tampereella Ratinan stadionilla 5.-6.9.2020. Team Decensistä Suomen joukkuetta oli edustamassa pikajuoksijat Samuli Samuelsson ja Anniina Kortetmaa sekä korkeushyppääjä Heta Tuuri. Suomen ja Team Decensin urheilijoilta nähtiin paljon upeita suorituksia. 

Miesten 200 metrillä tehtiin maaotteluhistoriaa, kun Suomen miehet ottivat ensimmäistä kertaa kolmoisvoiton. Samuelsson oli kolmas (21,21), Oskari Lehtonen toinen (21,12) ja voittaja Samuel Purola (21,06). Miesten 100 metrillä Suomi otti kaksoisvoiton, Samuli Samuelssonin ollessa toinen (10,49) ja Viljami Kaasalaisen ykkönen (10,40).

Miesten pikaviestinelikossa juoksivat Samuelssonin lisäksi Oskari Lehtonen, Samuel Purola ja Viljami Kaasalainen. Taistelu Ruotsia vastaan päättyi kuitenkin ikävällä tavalla, kun Kaasalainen loukkasi jalkansa heti avausosuudella.

Naisten pikaviestissä Suomi voitti ja juoksi samalla nopeimman viestiajan 44,09 sitten vuoden 2007. Juoksujärjestys Sara Francis, Kemppinen, Anniina Kortetmaa ja Nooralotta Neziri.

Naisten 100 metrillä Anniina Kortetmaa pinnisti kolmanneksi (11,77), Lotta Kemppisen viedessä lajivoiton (11,45) ja sama järjestys toistui naisten 200 metrillä Kortetmaan juostessa kolmanneksi (24,10) ja Kemppisen ottaessa voiton (23,69).

Heta Tuuri sijoittui korkeudessa toiseksi ennätystään sivuavalla tuloksella 188. Tuuri kehui kannustuksen olleen Ratinassa A-luokkaa ja oli syystäkin tyytyväinen suoritukseensa: ”Tämä elokuu on ollut yksi urheilu-urani parhaimmista ja oon todella onnellinen siitä, että tänäkin vuonna saatoin lopettaa kauden terveenä ja positiivisin mielin”.

Yleisurheilukausi on nyt paketissa Hetan osalta, Anniinan ja Samulin kausi jatkuu vielä ensi viikonloppuna SM-viesteissä Kotkassa.

 

Lähde: Suomen Urheiluliitto ja Team Decensin urheilijat
Kaikki kuvat: copyright @trackpic