Kristiina Mäkelä loikki sijalle 11 ja Ida Hulkko ui sijalle 12.

Toisissa olympialaisissaan Tokiossa loikkinut Kristiina Mäkelä taisteli uransa viidennen arvokisojen finaalipaikan. Finaalissa Mäkelä ei kuitenkaan löytänyt omiin hyppyihinsä toivomaansa virtaa ja oli yhdestoista tuloksella 14,17.

– Verkkahyppy oli tosi hyvä ja jalat olivat alussa sen tuntuiset, että näistä voisi oikeasti jotakin lähteä. Panostettiin juoksemiseen ja sitten huomasin, että hermotus ei vaan pelaa, Mäkelä sanoi.

– Jalat eivät ottaneet vastaan hyppyjen kontakteja, mikä johtui varmaan myös siitä juoksuvauhdista. Hirveä pettymyshän tämä oli, kun olisin halunnut hypätä hyvin.

Mäkelä arveli, että viime vuonna syksyllä tehty polvijänteen puhdistusleikkaus vaikutti syksyn harjoitteluun sen verran, että jaloista ei vielä löytynyt riittävästi ruutia karsinta- ja finaali -kombinaation läpiviemiseen.

– Koko syksyn raadoin sen eteen, että polvi olisi kunnossa hallikaudella ja se oli. Sen jälkeen kevät oli harjoituksellisesti paras ikinä, mutta ehkä syksyn peruskuntokauden puuttuminen näkyi siinä, että pystyin hyppäämään vain yhden päivän putkeen, Mäkelä sanoi.

Mäkelän finaalihypyt kantoivat 14,17,14,03 ja 13,90.

– Jos olisi ollut pikkaisen enemmän kestävyyttä, loikat olisivat voineet napsahtaa kohdalleen. Nyt ne menivät totaalisesti läpi, Mäkelä sanoi.

(Lähde: Suomen Urheiluliitto ry)

Ida Hulkon erinomainen olympiadebyytti

Hulkko ui Tokion olympia-altaassa uuden Suomen ennätyksen 100 metrin rintauinnin alkuerissä. Huima ennätysuinti verotti kuitenkin voimia, eikä Hulkko ollut välierässä enää terävimmillään. Hulkko oli tulostaulukossa lopulta 12:s.

– Siinä oli palautumisongelmia. Ja sitä oli ehkä itse henkisesti valmistautunut uimaan yhden kerran kovaa, koska välieräpaikkakin oli aika kiven alla. Oli mehut aika lailla pois alusta alkaen. Se uinti kuoli sitten pystyyn, Hulkko kertaa välieräuintiaan MTV Uutiset Livessä.

Vaikka finaalipaikka jäikin Tokiossa vain haaveeksi, on Hulkko syystäkin tyytyväinen suoritukseensa.

– Sain tasan sen, mitä lähdin hakemaan eli välieräpaikan. Kyllä tämä on ollut oikein onnistunut reissu, Hulkko hymyilee.

Onnistunut olympiadebyytti luo Hulkolle paljon uskoa tulevaan. Katseet on käännetty vahvasti jo kesän 2024 Pariisin olympialaisiin.

– Kyllä se kertoo siitä, että taistelen siellä mitaleista. En aio tyytyä yhtään vähempään. Jos olympiadebyytissä pystyy olemaan välierissä taistelemassa finaalipaikasta, mielestäni pelkästään kehityksen jatkuessa se on ihan mahdollista.

(Lähde: MTV Uutiset Live)