Team Decens 2020 huippuhetki on nyt valittu!

Halusimme kerrata Team Decensin urheilijoiden viime vuoden parhaita hetkiä ja upeita suorituksia valitsemalla Team Decens Huippuhetken 2020.

Vuosi 2020 oli koronarajoitusten vuoksi poikkeuksellinen, minkä vuoksi urheilutapahtumia ja -kilpailuja oli tavallista vähemmän. Kilpailumääräykset olivat kireitä ja usein kisattiin ilman yleisöä. Joidenkin lajien kohdalla kisakalenterit menivät uusiksi ja monet kilpailut peruuntuivat kokoaan. Kaikesta tästä huolimatta monien Team Decensin lahjakkaiden urheiljoiden vuosi piti sisällään upeita hetkiä, huikeita suorituksia ja venymistä omiin ennätystuloksiin.

Yleisö valitsi voittajaksi korkeushyppääjä Heta Tuurin

Ääniä annettiin kaikkiaan noin 900 ja voittaja ratkesi vasta viime hetkillä. Kahdeksan ehdokkaan joukosta yleisöltä eniten ääniä sai korkeushypyn hallitseva Suomen mestari Heta Tuuri ja hänelle Decens lahjoittaa 1.000 euron lisätuen vuodelle 2021.  Onnea Heta!

Äänestäjät osallistuivat halutessaan arvontaan ja heidän kesken arvottiin 2 kpl Decens urheilukasseja. Arvonnassa onnetar suosi Mirkkua ja Ilkkaa, onnea! Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. 

Heta saavutti kaudella 2020 ensimmäisen Suomen mestaruutensa Kalevan Kisoissa. Ennen sitä hän nappasi voiton myös Paavo Nurmi Games -kisoissa. Hetan onnistunut kausi päättyi Ruotsi-ottelun 2. sijaan ennätystä sivuavalla tuloksella 188. Tämän vuoden tavoitteena on toistaa sama talven hallikisoissa ja hilata ennätystä ylöspäin, päälle 190 sentin.

Lisätietoa Hetasta löytyy urheilijasivulta.

Hetan harjoittelusta, tavoitteista ja kuulumisista voi lukea lisää SUL:n sivuilta

MUUT HUIPPUHETKI 2020 EHDOKKAAT OLIVAT:

Niclas Grönholm – autourheilja, rallicross

Team Decensin Niclas Grönholm kilpailee rallicrossin MM-sarjassa, jossa hän saavutti kaudella 2020 neljännen sijan kokonaispisteissä ja Suomen osakilpailusta uransa kolmannen osakilpailuvoiton. Grönholm debytoi viime kauden lopulla myös rallin MM-tasolla, mutta lajinvaihto ei ole suunnitelmissa, vaan tähtäin on edelleen tiukasti rallicrossin puolella myös tänä vuonna.

Lisätietoa Niclaksesta löydät täältä >

Ida Hulkko – uimari, rintauinti

Rintauimari Ida Hulkolla oli huikea vuosi. Ida ui neljä Suomen ennätystä ja 50 metrin rintauinnissa hänen aikansa oli kaikkien aikojen maailmantilaston 8. nopein. Hän oli myös 50 ja 100 metrin rintauinnin viime vuoden maailmantilastoissa tuloksillaan kymmenen parhaan joukossa sekä lyhyellä että pitkällä radalla. Lisäksi hän rikkoi 100 metrin rintauinnin Tokion olympialaisten A-rajan.

Lisätietoa Idasta löydät täältä >

Jari Huttunen – ralliautoilija

Jari Huttunen on yksi Suomen rallilupauksista ja hänen kausi 2020 oli lähes täydellinen. Huttunen pokkasi palkintosijoituksia joka ikinen kerta, kun hän starttasi kilpailuihin ja saavutti kaksi mestaruutta; Puolan rallimestaruuden ja WRC3-luokan mestaruuden rallin MM-sarjassa. Huttusen manageri Marcus Grönholm on kertonut että kaudelle 2021 Huttuselle on luvassa rallitöitä, mutta tarkempia suunnitelmia ei ole vielä paljastettu.

Lisätietoa Jarista löydät täältä >

Anniina Kortetmaa – pikajuoksija

Pikajuoksija Anniina Kortetmaa saavutti kaudella 2020 upeasti 200 metrin Suomen mestaruuden ja hopeaa 100 metrillä. Anniina juoksi myös Ruotsi-ottelussa naisten pikaviestissä, missä Suomi voitti ja joukkue juoksi samalla nopeimman viestiajan 44,09 sitten vuoden 2007. 

Lisätietoa Anniinasta löydät täältä >

Kristiina Mäkelä – kolmiloikkaaja

Kristiina Mäkelä saavutti kaudella 2020 kolmiloikan Suomen mestaruuden – jo kahdeksatta kertaa urallaan. Myös kesän kotimainen kärkitulos 14,30 on hänen nimissään. Kristiinan kilpailukausi päättyi Kalevankisoihin ja sen jälkeiseen polvijänteen puhdistusoperaatioon. Operaatio sujui hyvin ja ripeän toipumisen ansiosta Kristiina treenaa tulevalle kaudelle jo normaalisti.

Lisätietoa Kristiinasta löydät täältä >

Samuli Samuelsson – pikajuoksija

Pikajuoksija Samuli Samuelsson palasi talvella 2020 kilparadoille akillesjännevamman aiheuttaman kahden vuoden poissaolon jälkeen. Comeback-kausi oli huikea: hallissa 60 metrin Suomen mestaruus ja ulkoradoilla uran neljäs Suomen mestaruus 200 metrillä sekä SM-hopeaa 100 metrillä. Samuli juoksi viime kaudella myös oman 100 metrin ennätyksensä 10.28 joka on vain 7 sadasosan päässä Suomen ennätyksestä (vuodelta 2001). Tähtäimessä miehellä on 100- ja 200 metrin Suomen ennätykset. 

Samuli kuului Team Decensiin vuodet 2017 – 2020.

Tuukka Taponen – kartingkuljettaja

Team Decensin kolmihenkisen kartingtiimin parhaista suorituksista vastasi viime kaudella 14-vuotias Tuukka Taponen. Hän saavutti kansainvälisissä kilpailuissa upeasti MM-hopeaa ja EM-pronssia. Taposesta tuli vasta historian kuudes suomalainen, joka on napannut MM-mitalin kartingista. Lisäksi hän voitti myös Suomen mestaruuden. Taponen kisasi viime kaudella OK Junior-luokassa ja siirtyi tälle kaudelle OK-luokkaan.

Lisätietoa Tuukasta löydät täältä >

Äänestyksen ja arvonnan tarkemmat säännöt sekä rekisteriselosteen löydät täältä >